Business Intelligence consultant of consultancy bureau gezocht?

Business Intelligence consultant

Beslissingsondersteunende informatie is de betekenis van business intelligence en dat is exact wat de BI consultant probeert te verkrijgen door beschikbare data samen te brengen, dit te analyseren en vervolgens te visualiseren voor de organisatie. Vaak wordt data verzameld uit verschillende systemen, denk daarbij aan ERP, CRM en Payroll systemen.

De Business Intelligence consultant (BI consultant) is de specialist op het gebied van verbanden leggen tussen data. Hierbij wordt veelal data uit verschillende systemen bij elkaar verzameld, geanalyseerd en gevisualiseerd om deze verbanden te verduidelijken. De BI consultant zal aan de hand van de data, vaak in de vorm van rapporten en dashboards, verbeteringen adviseren op het gebied van bedrijfsdata en processen binnen een afdeling of organisatie.

Wat kan de Business Intelligence consultant voor u betekenen?

Een Business Intelligence consultant zal voornamelijk gevraagd worden wanneer er de behoefte is om bedrijfsdata inzichtelijker te maken of om werkprocessen te verbeteren. Er is dus ergens behoefte aan. In veel organisaties weet men niet waar exact behoefte aan is en dus zal een groot deel van de werkzaamheden van een BI consultant bestaan uit functionele vraagstukken. De BI consultant zal achterhalen waar de verbeteringen te vinden zijn en zal dit voornamelijk moeten doen door veel vragen te stellen in verschillende delen van de organisatie.

Datawarehousing, ook vaak afgekort als DWH, wordt gebruikt om talloze informatie op een bepaalde manier op te slaan om zakelijke besluiten te kunnen nemen of om deze zakelijke besluiten eenvoudiger te maken. DWH is een belangrijk onderdeel van de taken van de BI consultant.

Dashboarding wordt gebruikt om verzamelde informatie (databronnen) te visualiseren in overzichtelijke dialogen. De BI consultant kan u overzien van overzichtelijke KPI dashboards in verschillende visualisatie tools zoals Microsoft Power BI, QlikView, TIBCO Spotfire en nog veel meer.

Als manager antwoord krijgen op complexe vraagstukken? De BI consultant kan dit voor u organiseren. De BI consultant kan door middel van OLAP query’s op een grote set van data de nodige informatie voor u verzamelen om een antwoord te krijgen op deze complexe vraagstukken.

Het analyseren van data is een vak apart en is niet voor iedereen weggelegd. Verbanden leggen, patronen ontdekken en inzicht krijgen in wat nu eigenlijk nodig is om een afdeling of organisatie naar een hoger niveau te brengen. De BI consultant weet hier raad mee en kan u ondersteunen in dit proces.

Analyse tools zoals R en SPSS behoren tot de dagelijkse werkzaamheden van een BI consultant. U kan verwachten van de BI consultant dat hij of zij met deze tools overweg kan, samen met onderstaande visualisatie tools.

Visualisatie in de vorm van rapportages en dashboards is voor een organisatie een belangrijk middel om inzichten te krijgen in vraagstukken binnen een afdeling of een organisatie. Visualisatie kan met talloze tools. De BI consultant heeft ervaring met bovenstaande tools en zal u dus kunnen voorzien van visualisaties in de tools die u het liefst gebruikt.

Waarom heeft u de Business Intelligence consultant nodig?

Wanneer u de capaciteit of kennis niet heeft om uw organisatie verder te laten verdiepen in BI, kan u er voor kiezen om een van onze business intelligence consultants in te huren om dit voor u te doen. De ervaring die een BI consultant heeft zal u niet snel vinden in uw eigen organisatie als u niet eerder met BI heeft gewerkt, aangezien de tools vrij specifiek zijn voor dit vak. Zo kan een persoon eerder gewerkt hebben met een van de tools, maar een goede BI consultant heeft ervaring met meerdere tools om data te analyseren of om data te visualiseren.

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen heeft de BI consultant ervaring met meerdere visualisatie en analyse tools, zoals R voor analyses en SSRS, Power BI en QlikView voor visualisaties in de vorm van rapportages en dashboards.

Gratis 1e Consult

Wilt u graag een GRATIS 1e Business Intelligence consult ontvangen? Neem dan hieronder direct contact met ons op.

Wilt u met een van onze experts praten?