Technisch consultant of consultancy bureau gezocht?

Technisch consultant

Steeds vaker en vaker merken organisaties dat er een consultant nodig is die all technische taken op kan pakken binnen een afdeling of een organisatie. Zo iemand is dan de Technisch consultant. Dit is eigenlijk de spil tussen development en de business en zal deze vaak naar voren worden geschoven om het gesprek aan te gaan met de techneuten of met IT managers bij de klant.

Een Technisch consultant voert taken uit zoals het bouwen van interfaces, scripten in T-SQL en draagt zorg voor de architectuur. Daarnaast zal de consultant ook een rol spelen bij implementaties van software in combinatie met de Cloud (denk aan Azure). Kortom, het werk van een Technisch consultant is zeer divers en dat is ook precies de reden waarom dit type consultants veel van techniek moeten weten of vrij snel de techniek kunnen oppikken.

Wat kan de Technisch consultant voor u betekenen?

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen is het werk wat een Technisch consultant zal uitvoeren zeer divers. Maar wat valt er eigenlijk allemaal onder het werk van een Technisch consultant en in hoeverre kunnen onze consultants wat voor u betekenen? En wat kunnen deze consultants dan betekenen voor uw afdeling of uw organisatie? U leest er hieronder meer over:

De Technische consultant heeft ervaring met zowel Windows als Linux besturingssystemen. Windows Server 2008, 2012, 2012R2, 2016, 2019, maar ook normale Windows versies. Daarnaast heeft de Technische consultant ervaring met Linux, waaronder Red Hat, Ubuntu, Fedora, Mint en Debian.

Azure, AWS en Google Cloud, allemaal Cloudomgevingen waar organisaties tegenwoordig mee worstelen. De Technische consultant heeft ervaring met diverse cloudomgevingen en kan u daar dus waar nodig mee helpen. Migraties, deployments en nog veel meer.

Webservices, websites, alles is mogelijk via Microsoft IIS (Internet Information Services). De Technisch consultant weet alle ins en outs van het opzetten van een Webserver en kan u daarmee voorzien van alle web taken die u graag wilt laten uitvoeren in IIS.

Programmeren op kleine schaal is ook een van de taken die de Technisch consultant voor u kan oppakken. Windows forms, kleinschalige programma’s of andere soorten programmeertaken? De Technisch consultant kan u overal mee helpen.

Databases aanmaken, herstellen of wellicht data visualiseren en omvormen? De Technisch consultant is gespecialiseerd in SQL Server en kan u helpen bij alle taken in, of in combinatie met, SQL Server.

REST interfaces opzetten om data te sturen of data te ontvangen? Wellicht in JSON format of XML format. Het is voor de Technisch consultant een dagelijkse taak en kan uw organisatie hier dus mee helpen.

SOAP interfaces opzetten, bouwen, wijzigen? En dat in XML format? Voor de Technisch consultant is dat niet nieuw. Een van de meest uitgevoerde taken van een Technisch consultant zijn interface aanpassingen of het bouwen van interfaces.

Het automatiseren van processen of het bijstaan van uw DevOps team met een ervaren Powershell guru? De Technisch consultant is in staat om nette en goed gedocumenteerde Powershell scripts te bouwen op basis van functionele ontwerpen.

GIT is een van de meest gebruikte versiebeheersystemen ter wereld. Dit is niet alleen van belang voor software development, maar ook voor het snel en gecontroleerd opzetten van cloudomgevingen. De Technische consultant heeft hier dan ook ervaring mee.

Waarom heeft u een Technisch consultant nodig?

Een Technisch consultant is dus een consultant die veel ervaring heeft op het gebied van techniek, maar deze consultant is ook nog eens de gesprekspartner tussen de techneuten en IT managers van de klant. Een Technisch consultant weet precies uit te leggen hoe de techniek werkt, waarom voor de techniek is gekozen en hoe de techniek bijdraagt aan een verbetering binnen software, afdeling of organisatie.

Gratis 1e Consult

Wilt u graag een GRATIS 1e Technisch consult ontvangen? Neem dan hieronder direct contact met ons op.

Wilt u met een van onze experts praten?