SSRS (SQL Server Reporting Services) consultant of developer gezocht?

SSRS (SQL Server Reporting Services) consultant

SQL Server Reporting Services, ook wel afgekort met SSRS, staat bekend als een van de meest populaire data visualisatie tools op het internet. Wanneer men begint met Business Intelligence, dan denkt men vaak al bij het beginnen van het maken van rapportages met SSRS. SSRS is namelijk eenvoudig, wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van statische rapportages en er is heel veel documentatie te vinden over SSRS op het internet. SSRS is een product van Microsoft en wordt ondersteund in SQL Server 2008, 2012, 2014, 2016 en later.

SSRS is momenteel nog steeds populair, echter zien we dat de Microsoft Power BI community ook steeds groter wordt. Daarnaast is er steeds meer te vinden over Microsoft Power BI. SSRS is wat dat betreft een ‘gratis’ tool, terwijl Microsoft Power BI een betaalde tool is.

Waarom kiezen voor SQL Server Reporting Services (SSRS)?

SSRS is een tool met een grote community en het blijft een van de populairste reporting tools die momenteel nog gebruikt wordt. Maar waarom zou u kiezen voor SQL Server Reporting Services en niet voor een andere tool? Welke voordelen biedt deze tool? En welke nadelen kleven er aan het gebruik van SSRS? Hieronder gaan we daar dieper op in.

Voordelen van SSRS

SSRS is een tool om rapporten te maken en genereren en bied onwijs veel voordelen. Mocht u eerder met SSRS gewerkt hebben, dan weet u dat het helaas niet zo eenvoudig is om de rapporten te maken. Hier zal u echt een technisch iemand voor nodig hebben met ervaring. Zowel SQL, SQL Server als Reporting Services ervaring is vereist om complexe rapporten te kunnen maken. Los van het technische component zitten er veel voordelen aan het maken van rapporten in SSRS.

Er zijn eigenlijk 5 grote voordelen bij het gebruik van SSRS voor rapporten:

  • Rapporten makkelijk toegankelijk: De rapporten zijn makkelijk toegankelijk in uw eigen software of software van Microsoft (denk aan Microsoft Dynamics). Het genereren van rapporten kan eenvoudig in verschillende formats, van PDF tot Excel. Alles is mogelijk.
  • Drilldown acties: Het is heel eenvoudig voor een gebruiker om snel informatie in te zien, ook door de mogelijkheid van drilldown in de rapporten.
  • Grafieken en tabellen: In SSRS is het mogelijk om verschillende soorten rapporten te maken. Van grafieken tot aan tabellen, alles is mogelijk in SSRS.
  • Filters: Het is heel eenvoudig voor een gebruiker om te filteren in het rapport door het gebruik van parameters.
  • Sub-rapporten: Het is mogelijk om binnen een rapport meerdere sub-rapporten te maken en ook een rapport binnen sub-rapporten.

SSRS rapporten laten maken

Wanneer u SSRS rapporten wilt laten maken zal u goed moeten nadenken over wat precies de eisen en wensen zijn voor het rapport. Om een beter beeld te krijgen van wat u precies nodig heeft vragen we altijd om een opzet in Excel met de data die u verwacht in het rapport. Dit geeft de SSRS consultant namelijk een eenvoudig beeld van wat u nodig heeft in het rapport.

Daarnaast is het van belang om goed na te denken over het type rapport. De volgende type rapporten zijn mogelijk:

Waarom heeft u een SSRS consultant nodig?

SSRS rapporten maken kan helaas niet iedereen, en dat is een van de nadelen van het gebruik van SSRS. Voor het maken van rapporten heeft u een technisch persoon nodig en het liefst ook nog eens een technisch iemand die al eerder heeft gewerkt met SQL Server Reporting Services. U heeft iemand nodig die ervaring heeft met SQL Server, met T-SQL en ook met SSRS zelf. De juiste persoon vinden om rapporten voor u te laten maken in uw organisatie is dus gelimiteerd. Wanneer u de rapporten nodig heeft op korte termijn kan u een SSRS consultant inhuren om dit voor u te laten doen.

Onze SSRS consultants hebben jaren ervaring met SQL Server, T-SQL en met SSRS.

Gratis 1e Consult

Wilt u graag een GRATIS 1e SSRS consult ontvangen? Neem dan hieronder direct contact met ons op.

SSRS IIF

Inhoud op deze pagina: SSRS IIF SSRS IIF isNothing Nested IIF SSRS IIF De IIF functie, expressie of conditie (of hoe je het ook wil noemen) kan je gebruiken in SQL Server Reporting Services (SSRS) om een bepaalde waarde te tonen of juist niet te tonen (afhankelijk waar je de IIF gebruikt). Zo wordt de

SQL Server Reporting Services (SSRS) Installatie

Wilt u met een van onze experts praten?