Social media consultant of consultancy gezocht?

Social media consultant

Merken zoals 433 en BALR. zijn door het goed gebruik van social media groot geworden. Geen advertenties, geen SEO, maar puur alleen de focus op social media heeft deze merken tot een succes gemaakt. Elke dag gaan video’s van 433 viraal en is BALR. niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Hoewel deze organisatie wel goed gebruik gemaakt heeft van social media, merken we dat er in Nederland nog geen genoeg aandacht wordt besteed aan de krachtige platforms zoals Facebook, Instagram en Snapchat. Een gemiste kans!

Social Media is een van de meest onderschatte marketing kanalen op dit moment. Hier valt veel meer uit te halen voor elke organisatie!

De meeste organisaties die gebruik maken van social media delen eenvoudige content en laten het daarbij. Social media is veel meer dan alleen content delen. Het gaat daarbij vooral om waarde leveren door interactie en door content die echt interessant is voor de mensen. Het gaat daarbij ook om samenwerkingen, partnerships, acties en nog veel meer. Het goed gebruik maken van social media is een kunst en vergt creativiteit. Iets wat onze Social Media consultants kunnen leveren!

Voordat u een Social Media consultant inhuurt is het voor uw organisatie goed om de volgende vragen te stellen:

  • Wat is mijn doel met Social Media?
  • Op welke platformen kan ik mijn publiek vinden?
  • Welke investering wil ik doen in Social Media?
  • Heb ik een Social Media consultant nodig om mijn doel te bereiken?

Wat kan de Social Media consultant voor u betekenen?

Waarom zou u een Social Media consultant nodig hebben als u zelf ook content kan plaatsen op de social media kanalen waar u actief bent? Daar heeft u toch geen consultant voor nodig? Dat is een gedachte die bij heel veel organisaties speelt waardoor er een grote kans wordt gemist om uw merk te promoten en om uw concurrentie voor te zijn.

Hieronder bespreken we wat de Social Media consultants voor u kunnen betekenen in het gehele traject.

Complete ontzorging van uw content creatie en strategie. Van teksten tot aan design tot aan video’s, alles wordt bedacht door de consultant en altijd in overleg met u geplaatst op uw kanalen.

Volgers, fans en een community krijgt u niet zomaar. Dat vergt tijd en een enorme investering in de vorm van interactie met het publiek. Het vertrouwen winnen, content plaatsen die waarde biedt en zorgen dat u een echt merk wordt zijn van belang.

Influencers spelen een belangrijke rol op social media en daarbij is het dan ook van belang om samen te werken met de juiste influencers om uw producten, website of uw merk over te brengen aan de mensen die deze influencers volgen.

Het vak zelf leren om zelf uw social media kanalen te beheren? Ook dat is mogelijk bij Consultant.nl. De Social Media consultant kan coaching, trainingen en workshops verzorgen zodat u zelf uw social media strategie kan uitvoeren.

Waarom heeft u een Social Media consultant nodig?

Wanneer u een Social Media consultant inhuurt om uw kanalen te beheren zal u al snel merken dat dit professioneel wordt gedaan en dat u al snel resultaten zal zien. Constante aandacht aan uw volgers, veel interactie, content creatie met een gedachte, prachtige designs, video’s en veel meer. Er wordt aandacht besteed aan uw kanalen om er voor te zorgen dat u waarde levert aan het publiek dat u probeert te bereiken. De Social Media consultant zal proberen te begrijpen wat uw organisatie doet, wat u wilt bereiken en wat de concurrentie doet op de social media kanalen.

De consultant weet alle ins en outs van alle social media kanalen. Facebook, Instagram, Linkedin, Twitter, Snapchat, YouTube, Pinterest. Onze consultants weten raad met al deze kanalen en kunnen er voor zorgen dat u een groot aantal volgers zal krijgen binnen een afzienbaar tijdsbestek.

Gratis Social Analyse

Wilt u graag een GRATIS Social Media Analyse ontvangen? Neem dan hieronder direct contact met ons op.

Wilt u met een van onze experts praten?