Blockchain consultant of consultancy gezocht?

Blockchain consultant

Blockchain technologie heeft de kracht om meerdere waardeketens te ontregelen. Blockchain technologie beschikt over een gedecentraliseerd systeem voor transacties, waarbij derde partijen zoals banken en verzekeraars niet meer nodig zijn om deze transacties af te handelen. De banken en verzekeraars worden nu vervangen door machines in de blockchain, die altijd over de laatste versie van de chain beschikken.

Blockchain is uitgegroeid tot een van de meest gebruikte termen de laatste jaren. Het staat voornamelijk bekend als de technologie achter Bitcoin, Ethereum, Ripple (XRP) en Monero, maar de technologie is veel meer dan alleen cryptomunten die beschikbaar zijn. De technologie heeft een verandering teweeg gebracht in onze transacties en wordt momenteel al gebruikt in de logistiek, bankensector, zorg en nog veel meer branches.

Hoewel er al veel organisaties gebruik maken van de technologie, mist men de echte kennis om het volle potentieel uit de technologie te halen. De early adopters van de technologie kunnen bij het op de goede manier gebruiken van de technologie de concurrentie mijlen ver voor zijn.

Wat kan de Blockchain voor uw organisatie betekenen?

Dat blockchain technologie een krachtig middel aan het worden is weten we inmiddels, maar het gebruik en de implementatie van de blockchain blijft nog een proces waar organisaties nog niet veel van weten. Hoe kan u er nu voor zorgen dat blockchain technologie een toegevoegde waarde voor u wordt? Wat kan een Blockchain consultant voor u betekenen in dit proces? Hieronder geven we u wat voorbeelden van wat de blockchain technologie kan. Wilt u graag weten wat blockchain technologie voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Data Integriteit

Een enorme onzekerheid speelt tegenwoordig in onze digitale wereld waar alles toegankelijk is via het internet. Blockchain technologie zal het vertrouwen weer terugbrengen. Aangezien een blockchain niet op een enkele server staat, maar op meerdere, kunnen organisaties of afdelingen data toegankelijk maken en met elkaar delen. De blockchain zal als een verificatie dienen, wat er voor zorgt dat alleen geautoriseerd personeel wijzigingen kan aanbrengen in de data.

Momenteel wordt er veel getest met de blockchain technologie in de zorg. Zo wil men de patient de controle geven over zijn of haar medische data. Zo kan de patient zelf bepalen welke zorgverlener toegang mag krijgen tot deze medische data.

Een ander voorbeeld is een HR organisatie dat samen kan werken om er voor te zorgen dat een CV valide is. Zo kan de HR organisatie samenwerken met de vorige werkgever van een medewerker. Door toegang te verlenen en te verifiëren dat de werknemer daar gewerkt heeft, kan er eenvoudig via de blockchain gevalideerd worden of deze werknemer een valide CV heeft. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de studie van een werknemer of cursussen die de werknemer gevolgd heeft.

Supply Chain

En zo kan blockchain technologie ook gebruikt worden om elke stap in uw Supply Chain te volgen. Zo kan u valideren waar een product is geweest, hoe lang het product daar is geweest, waar het product naartoe is verscheept en nog veel meer handige informatie die u kan gebruiken om uw Supply Chain efficiënter te maken.

Grote organisaties zoals Walmart en Amazon maken al gebruik van deze technologie om het een en ander te volgen in de immense Supply Chain die deze organisaties kennen.

Het gebruik van blockchain technologie is niet alleen gelimiteerd tot het volgen van ruwe materiaal, maar het kan ook gebruikt worden voor leveringen en support. Zo kan u intern bekijken wat u kan doen om het hele proces nog efficiënter te maken om uw klant zo goed mogelijk te bedienen.

Blockchain implementeren in uw organisatie

Het implementeren van blockchain technologie is geen eenvoudig en snel proces, maar ingewikkeld en lang. Het is belangrijk voor de Blockchain consultant om eerst te onderzoeken welke voordelen u kan behalen het implementeren van een blockchain. Hierbij draait het uiteraard om de ROI, maar ook wat de blockchain voor u als organisatie kan betekenen in het gehele proces. Voordat er dus ook maar iets wordt geïmplementeerd zal de Blockchain consultant onderzoeken wat uw organisatie doet, wat uw concurrenten doen en wat de haalbaarheid is van een blockchain implementatie.

Wanneer u zelf al uitgezocht heeft dat u graag een blockchain wilt implementeren, dan kan u ons inhuren voor de daadwerkelijke implementatie. Onze Blockchain consultants volgen dan het onderzoek dat u heeft gedaan naar de haalbaarheid en de bruikbaarheid.

Waarom heeft u een Blockchain consultant nodig?

Een Blockchain consultant is de expert op het gebied van blockchain technologie. Zowel bij het identificeren van een use case, het opmaken van een proof of concept als het daadwerkelijk bouwen en implementeren van een blockchain. De consultant kan u meenemen in het volledige proces van de haalbaarheid en bruikbaarheid toetsen tot en met het daadwerkelijke gebruik van de technologie in een productieomgeving.

De ervaring van een Blockchain consultant zorgt er voor dat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan die al eerder zijn ervaren door de consultants in eerdere projecten.

Gratis 1e Consult

Wilt u graag een GRATIS 1e Blockchain consult ontvangen? Neem dan hieronder direct contact met ons op.

Wilt u met een van onze experts praten?